Remedii de casa de pe TikTok care pot fi daunatoare

TikTok a devenit una dintre cele mai importante retele sociale din lume

TikTok

TikTok a devenit una dintre cele mai importante retele sociale din lume. Cu toate acestea, nu toate informatiile care sunt raspandite acolo sunt adevarate.

Videoclipurile cu remedii de casa abunda pe reteaua sociala TikTok. Unele sunt inofensive si chiar utile, dar altele reprezinta un pericol real pentru sanatate. Iata cateva dintre ele:

  • Usturoi in nas pentru raceala

Unul dintre cele mai populare videoclipuri de sanatate virala de pe TikTok este cel in care influencerii introduc un catel de usturoi crud in nas pentru a usura congestia cauzata de o raceala. Chiar functioneaza? Rezultatele par promitatoare, deoarece se vede ca mucusul curge dupa indepartarea usturoiului.

Dar, in realitate, efectul nu este ceea ce se vede cu ochiul liber. Ce se intampla este ca usturoiul retine mucusul o perioada si apoi acesta iese cand este scos usturoiul. Compusii acestui ingredient pot duce la iritarea mucoasei nazale.

  • Ce sa faci in caz de raceala?

In cele mai multe cazuri, odihna, hidratarea si consumul unor medicamente sunt suficiente pentru a face fata unei raceli.

  • Albirea dintilor cu radiera magica

Pana acum cateva luni, unul dintre videoclipurile in tendinte de pe TikTok sugera folosirea unei radiere magice ca instrument pentru albirea dintilor acasa. Acest element este alcatuit dintr-o spuma de melanina care este abraziva si toxica. Aplicarea sa pe dinti dauneaza smaltului si expune dintii la diferite boli.

  • Cum se pot albi dintii?

Exista numeroase tehnici de albire in ambulatoriu – cum ar fi aplicarea de gel cu peroxid – si tehnici in cabinet – care utilizeaza fotoactivarea.

  • Peroxid de hidrogen pentru a inmuia cerumenul

Mai multi influenceri au sugerat aplicarea peroxidului de hidrogen pentru a indeparta cerumenul. Desi este adevarat ca aceasta substanta este clasificata ca agent cerumenolitic, utilizarea sa in stare pura nu este recomandata. Pentru ce motiv?

Ei bine, acest ingredient poate fi iritant pentru canalul urechii, mai ales daca exista o leziune a timpanului sau o acumulare de lichide. De fapt, creste riscul de infectii si afectiuni.

  • Cum se elimina cerumenul din urechi?

Solutiile de peroxid de hidrogen – disponibile in picaturi – sunt utile. Sunt produse cu concentratii mai mici de peroxid de hidrogen in comparatie cu ingredientul pur. Aplicarea lor inmoaie cerumenul si ajuta la drenarea lui.

Cu toate acestea, acest lucru nu este intotdeauna necesar. Urechile au un mecanism de autocuratare care indeparteaza din cand in cand excesul de cerumen.