Care sunt principalele diferente intre aeroterma electrica si cea pe gaz?

Anotimpul rece pune intotdeauna problema incalzirii locuintei sau a spatiilor interioare folosite de diferite intreprinderi. Criza energetica afecteaza modul in care se aleg aparatele destinate incalzirii, iar intrebarile referitoare la avantajele si dezavantajele aerotermei electrice fata de cea pe gaz sunt pe deplin justificate. Care este mai fiabil, care are costurile de functionare mai scazute, care este investitia mai rentabila – sunt cateva dintre aspectele implicate in decizia de achizitie.

In oferta brandului romanesc Ruris, ce poate fi vizualizata pe site-ul Ruris.ro, se regasesc ambele categorii de produse, fiecare avand avantaje si dezavantaje specifice.

Daca ambele variante de incalzire sunt considerate ineficiente pentru un anumit interior, se poate oricand lua in considerare incalzirea pe lemn, iar consumatorul se poate orienta in acest caz sa caute un produs potrivit in categoria de motoferastraie pe benzina.

Aeroterma electrica versus aeroterma pe gaz

Aerotermelor electrice si cele pe gaz au diferente importante in ceea ce priveste performanta, costul si modul de utilizare. In primul rand, aerotermelor electrice functioneaza cu energie electrica, in timp ce aerotermelor pe gaz sunt activate de combustibil, gaz natural sau propan. Desi costul de achizitie este mai mic pentru aerotermele electrice, pretul energiei le poate face mai putin rentabile decat cele pe gaz.

Aparatele electrice sunt mai putin poluante si nu emit noxe, insa au de pierdut la capitolul autonomie, depinzand de existenta unei surse de curent electric. Dispozitivele pe gaz pot fi montate oriunde, chiar si in cabane neracordate la sistemul de electricitate.

Motoferastraie pe benzina | motoferastraie electrice | Ruris.ro

Motoferastraie pe benzina

Motoferastraie electrice sau pe benzina pentru taiatul lemnelor?

Incalzirea cu lemne ramane solutia clasica de incalzire atunci cand se doreste evitarea facturilor mari la energie electrica si disconfortul achizitiei de butelii de gaz. Consumatorul va trebui sa se echipeze cu aparate de taiat lemnul, in acest sens putand conta pe motoferastraie electrice. Acestea sunt mai usor de utilizat decat un motoferastrau pe benzina sau pe motorina, care are nevoie de combustibil si intretinere pentru motor. Ele prezinta in acelasi timp si avantajul de a fi mai silentioase si mai prietenoase cu mediul decat cele cu motoare cu combustie interna.

Indiferent de solutia de incalzire aleasa, in magazinele partenere Ruris din toata tara, cumparatorii pot gasi solutii multiple pentru incalzirea pe timpul iernii, fie ca se doreste incalzirea cu energie electrica, cu gaz sau pe lemne.