Cand este necesara extractia de masea de minte?

Conform specialistilor, prin molar de minte se face referire la a 3-a masea de pe arcada dentara, ce apare la persoanele cu varste cuprinse intre 17 si 25 de ani. Daca acum ceva timp se considera ca dintele respectiv are rol in procesul de masticatie, in prezent s-a demonstrat contrariul, molarul neajutand in vreun fel functia respectiva.

Cu toate acestea, pe termen lung, prezenta molarului poate duce la aparitia unor anumite probleme de natura dentara. Asadar, pentru bucurestenii care vor sa evite asemenea inconveniente, se poate opta pentru o extractie masea de minte in sector 2, lucrarea fiind cat se poate de eficienta si nedureroasa.

Cand este recomandat sa se realizeze o extractie masea de minte?

Dupa cum a fost mentionat anterior, maseaua de minte nu ajuta in vreun fel buna functionalitate a procesului de masticatie, aceasta fiind, putandu-se spune, in plus. Pe deasupra, molarul respectiv poate sa provoace numeroase dificultati atunci cand vine vorba de procesul de ingrijire a danturii, datorita pozitiei sale greu accesibile. Acest fapt, pe termen lung, poate duce la aparitia altor complicatii, precum cariile.

La Elveto-Dent.ro, de exemplu, procedura este una cat se poate de calitativa, medicii fiind antrenati sa ofere servicii cat mai calitative pentru fiecare client in parte. Asadar, iata situatiile in care se recomanda apelarea la o extractie de molar de minte:

  • cand dintele are o pozitie atipica. Exista situatii cand maseaua respectiva se poate dezvolta sub o forma total atipica, pozitia sa neobisnuita putand sa afectezeze sanatatea dintilor din vecinatate.

Extractie masea de minte in sector 2 | proteze dentare in sector 2 | Elveto-Dent.ro

Extractie masea de minte in sector 2

  • cand isi fac aparitia tartrul sau cariile dentare. Dupa cum a fost mentionat anterior, pozitia inaccesibila a maselei de minte nu permite o buna curatare a zonei respective fapt care, pe termen lung, poate genera aparitia depunerilor de tartru sau a cariilor.

  • cand incurca o viitoare lucrare proteica. Atunci cand un bucurestean, de exemplu, alege sa apeleze la proteze dentare in sector 2, exista posibilitatea ca medicul stomatolog sa ceara indepartarea maselei de minte in cazul in care aceasta incurca viitoarea lucrare.

In concluzie, acestea sunt informatiile care trebuie luate la cunostinta.