Totul despre proteza dentara mobila elastica

Protezele dentare nu mai sunt ceea ce au fost odata. Acum sunt fabricate din materiale mai usoare, care permit o masticatie normala, o vorbire normala si care nu ingreuneaza viata pacientului

proteza dentara

Protezele dentare nu mai sunt ceea ce au fost odata. Acum sunt fabricate din materiale mai usoare, care permit o masticatie normala, o vorbire normala si care nu ingreuneaza viata pacientului. Pacientii care mai au cativa dinti sanatosi in cavitatea bucala pot opta pentru o solutie de protezare moderna – proteza dentara elastica.

Aceasta poate fi folosita in cazul in care medicul stomatolog nu poate reabilita zona printr-o coroana total fizionomica, iar tesutul osos este mult redus, astfel incat posibilitatea insertiei unui implant dentar este limitata. Proteza dentara elastica poate fi folosita in cazul tinerilor, dar si al varstnicilor, este usor de inserat si de scos, nu determina probleme de vorbire si este foarte usor de curatat.

Proteza dentara mobila elastica – avantaje

Proteza dentara elastica este rezistenta la fortele masticatorii, comparativ cu proteza clasica, din materiale dure, insa care se pot rupe in unele situatii. Materialul din care este realizata proteza este subtire, elastic si rezistent, precum si biocompatibil cu tesuturile cavitatii bucale, avand marele avantaj de a nu retine placa bacteriana si tartrul si de a fi acceptata foate bine de catre organism, pentru ca nu contine substante toxice.

Pronuntia cuvintelor nu este afectata, gustul alimentelor ramane acelasi, iar stabilitatea este ridicata, aceasta potrivindu-se perfect pe forma gingiilor. Proteza dentara elastica nu provoaca leziuni, iar mestecarea alimentelor este mult mai eficienta. In plus, proteza elastica nu afecteaza dintii pe care se sprijina, ci ii protejeaza.

Acomodarea si ingrijirea protezei mobile elastice

Pacientul are nevoie de o perioada de acomodare cu proteza mobila elastica. Aceasta este de cateva saptamani, timp in care pacientul invata sa vorbeasca si sa mestece din nou, cu noul dispozitiv din cavitatea bucala. Proteza dentara elastica are nevoie de o ingrijire atenta. Fumatorii trebuie sa renunte la fumat sau sa reduca numarul tigarilor, pentru ca nicotina poate influenta negativ colorarea protezei. De asemenea, sunt necesare produse de ingrijire speciale, o pasta de dinti deloc abraziva si urmarirea indicatiilor medicului specialist in acest sens.