Sfaturi pentru intretinerea bateriei pentru utilizatorii de laptopuri sh

Bateria laptopului are o durata de viata care poate fi prelungita daca utilizatorii tin cont de sfaturile specialistilor Calculator-ieftin.ro.

laptopuri refurbished

Una din cele mai mari si mai importante preocupari ale utilizatorilor de laptopuri sh sau refurbished este prelungirea datei de utilizare a bateriei. Bateria laptopului are o durata de viata care poate fi prelungita daca utilizatorii tin cont de sfaturile specialistilor https://calculator-ieftin.ro.

Laptopurile noi au baterii a caror putere tine pana la 4 ore, dar laptopurile second hand au baterii care nu depasesc 2 ore si 30 de minute ca si durata de utilizare. Capacitatea de incarcare a bateriei scade, acest lucru fiind in general influentat de numarul de cicluri de incarcare si de temperatura la care este folosita bateria. Cum laptopurile la mana a doua au avut anterior unul sau mai multi utilizatori, acest lucru este de inteles.

Cum se intretine bateria unor laptopuri sh

Utilizatorii de laptopuri refurbished sau sh trebuie sa tina cont de unele recomandari ale specialistilor pentru a prelungi durata de viata si eficienta bateriei. In primul rand, laptopul nu trebuie tinut mereu in priza, pentru ca acest lucru ii poate afecta in mod deosebit bateria. Numai in cazul in care aceasta scade sub 40% poate fi bagat in priza. In cazul in care utilizatorii nu pot tine cont de acest lucru, pot lasa in priza permanent laptopul, cu conditia ca o data pe saptamana sa lase bateria sa scada sub 10% si sa il bage din nou in priza.

Laptopuri refurbished | Laptopuri sh | Calculator-Ieftin.ro

laptopuri sh

In plus, bateria laptopului trebuie pastrata rece. In cazul in care ventilatorul nu face fata pentru a pastra bateria rece, utilizatorul trebuie sa pastreze un cooler special care sa mentina bateria la cel mult 25 de grade Celsius. In cazul in care temperaturile depasesc aceasta valoare, vor influenta si durata de viata a bateriei si capacitatea de incarcare a acesteia. Totodata, utilizatorii nu trebuie sa foloseasca laptopul nici la temperaturi de sub 5 grade Celsius si este indicat sa foloseasca un incarcator original, pentru ca si tensiunea de incarcare influenteaza durata de utilizare a bateriei si capacitatea de incarcare.

Diminuarea folosirii bateriei prin reducerea luminozitatii ecranului si prin evitarea folosirii mai multor aplicatii in acelasi timp este necesara pentru prelungirea duratei de viata a bateriei laptopului, precum si scoaterea din uz a tuturor device-urilor care nu sunt folosite.