Raceala sau gripa? Cum sa te vindeci repede?

Raceala si gripa provoaca simptome similare, dar sunt de fapt doua afectiuni diferite care sunt tratate diferit

răceala

Raceala si gripa provoaca simptome similare, dar sunt de fapt doua afectiuni diferite care sunt tratate diferit. Tuse, febra, curgerea nasului … Este gripa?

Atat gripa, cat si raceala obisnuita sunt cauzate de virusi, dureaza aproximativ o saptamana, provoaca oboseala si slabiciune si se transmit cu usurinta de la o persoana la alta.

Dar exista diferente intre ele. Principalul lucru este efectul pe care il au asupra conditiei umane. Daca persoana afectata isi poate continua viata in ritmul obisnuit, poate lucra si avea grija de copiii sai, atunci este vorba de raceala. Cu gripa, toate acestea devin imposibile sau trebuie mai mult efort.

Gripa cauzeaza de obicei dureri musculare si oboseala severa, temperatura creste mai mult decat la raceala obisnuita si este insotita de frisoane si transpiratie abundenta. In plus, gripa poate provoca greata si varsaturi sau tulburari de stomac. Intregul corp devine dureros.

Simptomele gripei apar rapid, in timp ce raceala se dezvolta treptat. De obicei, gripa se raspandeste rapid la grupuri intregi de oameni, uneori transformandu-se intr-o epidemie.

Cum sa lupti impotriva virusului?

Atat pentru raceala, cat si pentru gripa, cel mai bine este ca persoana afectata sa se odihneasca si sa bea multe lichide. Ambele afectiuni sunt cauzate de un virus, astfel incat antibioticele nu ajuta.

Cu toate acestea, exista medicamente care pot scurta durata bolii, amelioreaza durerile musculare de la gripa si pot controla raceala. Se va incepe administrarea acestor medicamente in primele 48 de ore dupa aparitia primelor simptome. Supa de pui va ajuta in ambele cazuri. Are proprietati antiinflamatorii si amelioreaza, desi temporar raceala.

Supa magica alimenteaza corpul cu lichide si saruri. Si efectul sau psihologic este foarte important – in minte este asociata cu ingrijirea la domiciliu de catre cei dragi!

Daca o persoana este racita sau are gripa trebuie sa evite:

  • Cafeaua – trebuie consumate multe lichide pentru a preveni deshidratarea. Prin urmare, este mai bine sa se uite de cafea si bauturile carbogazoase, care au un efect diuretic.

  • Alcoolul – acesta agraveaza deshidratarea cauzata de febra si transpiratie.

  • Alimentele dulci – zaharul face celulele albe din sange mai lenese si devin mai putin eficiente impotriva virusilor. Un studiu realizat de oamenii de stiinta arata ca atunci

cand oamenii consuma 100 g zahar pe zi, activitatea leucocitelor scade cu 50% si ramane slaba timp de 5 ore.