Marmaris – orasul de suflet al Turciei

Marmaris este unul dintre cele mai frumoase orase-port de pe Riviera turceasca si unul dintre cele mai ravnite locuri de relaxare

Marmaris

Marmaris este unul dintre cele mai frumoase orase-port de pe Riviera turceasca si unul dintre cele mai ravnite locuri de relaxare. Este un paradis pentru maniacii de cumparaturi si petrecareti.

In lunile fierbinti, aproape jumatate de milion de vizitatori se intrec pentru a explora natura si oportunitatile de divertisment pe care le ofera Marmaris. Pentru ca alaturi de Antalya si Kusadasi , Marmaris se afla printre destinatiile de top ale agentiilor de turism din intreaga lume. Persoanele care merg acolo, trebuie sa-si planifice bine programul – cu siguranta nu se vor plictisi.

Pot face o croaziera de o zi pe un iaht in jurul golfurilor turcoaz, de-a lungul coastei deluroase si a ramasitelor oraselor antice si pana la pestera – a carei singura intrare este dinspre mare. Se pot rasfata cu sporturi acvatice, cum ar fi scufundari si windsurfingd – Marmaris este una dintre cele mai fermecatoare statiuni de scufundari din Marea Egee de Sud.

Are mai multe centre de scufundari care organizeaza aventuri de scufundari, excursii si lectii de scufundari pentru cei care nu au experienta in acest sport, dar au mult timp sa incerce.

Turistii mai pot face o excursie intr-unul dintre orasele din jur cu o istorie interesanta. De exemplu, Dalyan si Kaulos sunt deosebit de populare cu reperele lor antice si cea mai buna plaja – „Plaja testoasa”. Si la doar 15 km de Marmaris se afla unul dintre cele mai magnifice locuri din tara – Insula Cleopatrei.

Strada barurilor din orasul vechi din Marmaris este locul preferat pentru distractia nocturna a turistilor. De-a lungul acesteia, peste 100 de restaurante cu diferite specialitati isi deschid portile. Cei care doresc sa viziteze un club chiar pe aceasta strada, pot alege „Club Arena” – un spatiu mare deschis unde se organizeaza petreceri cu amintiri de neuitat.

In timp ce se afla in orasul vechi, turistii vor fi cu siguranta intampinati de forfota Marelui Bazar – un spatiu vast si deschis presarat cu magazine, tarabe si restaurante.