Istoria celebrului sacou Bar inventat de Dior

Istoria celebrului sacou Bar este strans legata de numele lui Christian Dior, una dintre cele mai emblematice figuri ale industriei modei

sacou Bar

Istoria celebrului sacou Bar este strans legata de numele lui Christian Dior, una dintre cele mai emblematice figuri ale industriei modei. Aceasta piesa vestimentara a facut istorie si a fost introdusa de-a lungul timpului in diverse colectii fiind un obiect atemporal care nu ar trebui sa lipseasca din garderoba pasionatelor de fashion.

Detalii interesante despre istoria celebrului sacou Bar

In 1947, Christian Dior a prezentat prima colectie a casei sale Couture, o colectie care a provocat un scandal si a provocat o rupta in lumea modei postbelice oferind in acelasi timp femeilor, printr-un sacou, posibilitatea de a-si recapata controlul asupra siluetei lor. Daca rochiile capteaza atentia publicului, sacoul Bar devine piatra de temelie a brandului Christian Dior.

A fost nevoie de aproape 500 de ore de munca pentru a da viata acestui modelului care pare modelat direct pe corpul femeilor care il poarta. La vremea respectiva, sacoul Bar a facut furori in randul femeilor care au decis sa isi revendice trupurile si imaginea afectata de razboi.

Departe de a disparea, sacoul Bar este o parte integranta a succesului casei Dior. Fiecare designer care a trecut prin Dior a preluat acest obiect vestimentar si l-a transpus publicului prin filtrul propriei gandiri aducand unele mici modificari. Spre exemplu, John Galliano, director artistic timp de 15 ani a reinventat celebrul sacou utilizat imprimeul pielii de crocodil, in vreme ce Raf Simons a preferat sa se concentreze pe liniile jachetei decat pe stilul sau.

Insa cea care a reusit sa redea gloria si stralucirea celebrului sacou Bar a fost Maria Grazia Chiuri, prima femeie designer care a preluat fraiele casei de moda si care l-a adus din nou in centrul atentiei publice. In timpul prezentarilor sale de moda, jacheta ocupa un loc privilegiat si este reinterpretata de-a lungul anotimpurilor fiind gata de purtare de catre femeile pasionate de moda. Pentru colectia Cruise 2020, stilistul italian a colaborat cu artistul afro-american Mickalene Thomas si cu designerul de moda masculin Grace Wales Bonner si a reusit sa creeze o noua poveste in jurul acestei piese de cult.

De cele mai multe ori, publicul uita ca faimosul Christian Dior a tinut fraiele casei de moda timp de doar zece ani, din 1947 pana in 1957, anul mortii sale. In doar un deceniu, creator a revolutionat istoria modei si a impus gratie fortei geniului sau creator, o jacheta care nu se demodeaza niciodata.