Cum stopam latratul excesiv

Pe masura ce inainteaza in varsta, este destul de comun ca acestia sa latre si sa faca mai mult zgomot in general. Unii caini care imbatranesc pot incepe sa latre excesiv, unii pot latra ore in sir

latratul excesiv

Latratul este o activitate normala pentru caini. Ei latra pentru a isi exprima o serie de emotii, iar tipul de latrat difera de la o situatie la alta. Desi nu este normal ca stapanii sa se astepte ca animalul sa nu latre niciodata, latratul excesiv poate fi considerat o problema de comportament. Un caine ar trebui sa stie cand sa latre si cand nu, iar stapanul are rolul de a-l invata asta. El trebuie sa inceapa sa lucreze la acest aspect cat de curand posibil. Cu cat va astepta mai mult, cu atat va deveni mai greu.

Latratul excesiv – aspecte

Un pas ar fi invatarea cainelui comenzi cum ar fi: „Latra!” sau „Liniste!”. Poate dura cateva saptamani pentru unii caini, asa ca antrenamentul va continua cat este nevoie. Pentru ajutor suplimentar, proprietarul cainelui poate apela la un expert. Unii caini latra pentru ca au dureri sau probleme medicale. O vizita la medicul veterinar este binevenita in aceasta situatie. Acesta ii va verifica toate partile corpului, identificand zona sensibila, afectata.

Pe masura ce inainteaza in varsta, este destul de comun ca acestia sa latre si sa faca mai mult zgomot in general. Unii caini care imbatranesc pot incepe sa latre excesiv, unii pot latra ore in sir, fara sa constientizeze cu adevarat ce fac. Pe langa disfunctia cognitiva canina, asemanatoare cu boala Alzheimer, cainii care imbatranesc pot avea deficiente de vedere, poate interveni surditatea sau pot aparea durerile corporale care duc la latrat.

In situatiile in care cainele se teme, el isi poate exprima sentimentele prin latrat. Acest lucru se intampla acasa sau afara si se refera la orice ar putea speria cainele. Ar putea fi o persoana, un zgomot puternic, ca artificiile sau o situatie ciudata pentru ei (necunoscuta). Cainii pot deveni posesivi daca un altul intra in zona pe care ei o considera zona lor. Fac acest lucru pentru a isi proteja casa, curtea, chiar si patul lor. Daca un caine latra in aceasta situate, cauza este protectia fata de ceea ce ii apartine.

Exista cateva lucruri de evitat

Stapanul nu trebuie sa tipe la caine. Nu doar ca nu va rezolva asa problema, ci il va face sa latre si mai mult. Cainele nu trebuie lovit in niciun caz.