Coacaze negre: un antiinflamator natural

Puternicul antiinflamator, coacazul negru poate aduce beneficii intregului organism

coacaze negre

Coacazul negru este un arbust originar din Europa care apreciaza terenurile umede. Plantat in multe gradini, frunzele, radacinile si fructele mici negre prezinta beneficii care sunt adesea subestimate. Este un fruct care ofera nenumarate beneficii pentru sanatate.

  • Coacazul negru, un puternic antiinflamator

Puternicul antiinflamator, coacazul negru poate aduce beneficii intregului organism. Micile fructe de padure negre sunt bogate in antioxidanti si vitamina C. Se pot savura ca desert sau in suc, de preferinta proaspat. Se stie ca intaresc sistemul imunitar si circulator. Eficacitatea lor in prevenirea infectiilor tractului urinar a fost dovedita, de asemenea.

  • Un concentrat de vitamine

Nu foarte dulce, bogat in fibre si vitamine, coacazul negru este foarte benefic din punct de vedere nutritional. Continutul sau exceptional de vitamina C il diferentiaza de alte fructe. Este o vitamina deosebit de eficienta in a ajuta organismul sa lupte impotriva agresiunilor externe.

Coacazul negru contine, de asemenea, proportii interesante de vitamina E. Aceasta vitamina are rol antioxidant. Permite organismului sa lupte impotriva procesului de degenerare celulara si a fenomenelor inflamatorii.

Coacazul neagru ofera, de asemenea, corpului minerale. In special potasiu, magneziu si fier. In fructe se gasesc si pigmenti. Acestea sunt implicate in formarea pigmentului activ al retinei si ajuta la protejarea ochiului de atacurile usoare.

  • Efecte antiinflamatorii

Frunzele si radacinile plantei au fost intotdeauna folosite in medicina pe baza de plante pentru ameliorarea inflamatiei din reumatism. De asemenea, sunt indicate si pentru calculii renali, hipertensiune si tulburarile urinare.

  • Coacazul negru in ceai de plante

Ceaiul din frunze de coacaz negru se prepara foarte usor: se infuzeaza 1 lingura de frunze uscate intr-o cana, timp de 10 minute. Ideal este sa se bea 3 pana la 4 cani in timpul zilei ca tratament de 3 saptamani.

Celor carora nu le place ceaiul de plante, pot gasi coacaze negre in farmacii si magazine plafar, sub forma de capsule sau tablete.

In cele din urma, daca exista alergie, se poate folosi mugurul de coacaze negre. Prin stimularea glandelor suprarenale, promoveaza productia de cortizol si actioneaza ca un cortizon natural. Acest lucru imbunatateste tonusul, reduce inflamatiile, alergiile si regleaza sistemul imunitar.