Cea mai buna modalitate de a solutiona cariile dentare

endodontie

Pentru a afla care este cea mai buna modalitate de a gestiona cariile dentare, este important de stabilit ce este o carie. Practic, o carie inseamna pierderea unei parti a dintelui in procesul de distrugere provocat de actiunea acizilor care demineralizeaza structura cristalina a dintelui.

Exista semne timpurii ale care pot prevesti o carie, care daca sunt surprinse la timp, pot fi inlaturate eficient. In prima faza, acizii afecteaza numai partea exterioara a dintelui, iar daca suprafata acestuia este curatata eficient si la timp, situatia nu va scapa de sub control. Netratata, caria se va extinde dincolo de stratul exterior al dintelui, formandu-se in partea centrala a dintelui, numita dentina. Atunci cand acest proces se dezvolta si devine imposibil de controlat din cauza structutii microscopice a dentinei, extinderea cariei este mai mult decat evidenta.

La un moment dat, partea externa a dintelui isi pierde din tarie si se prabuseste. Aceasta este ceea ce majoritatea pacientilor considera a fi o carie si tot acesta este momentul in care se gandesc ca ar avea nevoie de un stomatolog.

In unele cazuri, insa, caria poate ajunge adanc in dinte fara ca stratul exterior sa prezinte vreo neregula. Numai durerea poate semnala ca exista o problema. Aceasta durere este un semnal ca pulpa, adica nervul, a fost atinsa, caz in care este necesar un tratament al canalului radacinii.

Cel mai bun mod de a descoperi si de a face fata semnelor precoce ale cariilor dentare este acela de a merge la stomatolog la vizitele anuale. Daca onorati cele doua vizite anuale, cariile dentare pot fi detectate in stadiul incipent si tratate inainte de a se raspandi mai adanc in dinte. Cariilor se pot descoperi inainte sa fie resimtita orice durere, astfel putand fi aplicate tehnici minim invazive de restaurare ale stomatologiei moderne. Este foarte important de retinut ca cu cat plomba sau umplutura este mai mica, cu atat este mai durabila, iar dintele restaurat mai puternic.

Endodontie la microscop | PlazaDent.ro

Pentru servicii de endodontie la microscop, dar si alte interventii stomatologice, accesati plazadent.ro si programati o consultatie. Echipa de la cabinetul stomatologic din sector 6, Plaza Dent, va oferi tot suportul necesar unei interventii fara durere si succes garantat in ceea ce priveste lucrarile dentare!

Endodontie la microscop