Beauty trends: ingrijirea pielii bogata in melanina

Beauty trends

Un nou val de antreprenori creeaza produse pentru pielea bogata in melanina, o categorie care ar fi trebuit sa beneficieze de investitii semnificative de mult timp. In mod obisnuit, produsele de ingrijire a pielii nu sunt facute cu gandul la persoanele de culoare. Deseori, liniile de produse nu sunt testate clinic pe pielea de culoare mai inchisa, iar deseori chimistii de culoare nu fac parte din procesul de creare. O noua generatie de antreprenori in domeniul frumusetii si-a propus sa schimbe aceasta situatie, realizand produse de ingrijire a pielii care sa aiba in vedere in mod special pielea bogata in melanina, exploatand astfel o oportunitate subexplorata.

Produse speciale pentru persoanele de culoare

Anul trecut, vedeta tenisului Naomi Osaka a lansat un brand de ingrijire a pielii, Kinlò, care se concentreaza pe furnizarea de produse de ingrijire a pielii care protejeaza tenul mai inchis la culoare de soare. Osaka spune ca nu i-a placut niciodata sa poarte crema de protectie solara in copilarie din cauza fondului alb pe care i-l dadea.

Tot mai multe branduri incearca sa recupereze decenii in care produsele nu au fost formulate tinand cont de tonurile de piele mai inchise la culoare. Spre exemplu, Eadem, este un nou brand de ingrijire a pielii lansat in 2021, care gazduieste linia Smart Melanin si care isi propune sa fie un pionier in domeniul ingrijirii pielii incluzive pentru femeile de culoare. Cele doua fondatoare s-au cunoscut in urma cu 10 ani, pe cand lucrau amandoua la Google, gasind puncte comune in experienta lor de femei de culoare si copii de imigranti.

Rose Ingleton MD este un brand dezvoltat de Dr. Ingleton care isi propune sa ofere produse care sa inlature conceptiile gresite despre pielea melanata, folosindu-se de experienta sa de ani de zile in dermatologie pentru a crea produse de ingrijire a pielii cu un scop precis. Aceasta a fost prima absolventa de culoare a programului de rezidentiat in dermatologie si crede ca mai este inca drum de parcurs in ceea ce priveste cresterea bazinului de dermatologi de culoare.