Amenajarea camerei copilului in stil Feng Shui

Amenajarea in stil Feng Shui inseamna crearea unui mediu care sa ofere cea mai buna energie pentru a sustine activitatile specifice destinate acelui spatiu.

Feng Shui

Amenajarea camerei copilului este intotdeauna o mare bucurie pentru parinti. Ei incearca sa faca din aceasta un loc primitor si relaxant, astfel incat copilul sa se simta cat mai bine.

Ce inseamna Feng Shui?

Amenajarea in stil Feng Shui inseamna crearea unui mediu care sa ofere cea mai buna energie pentru a sustine activitatile specifice destinate acelui spatiu. A imbunatati circulatia energiei vitale inseamna a trai astfel in armonie. Energia vitala, numita si Chi trebuie sa fie pozitiva si trebuie sa se poata misca liber.

Potrivit chinezilor, traind intr-o casa in care energia pozitiva curge liber, oamenii sunt mai sanatosi, mai calmi si atrag pozitivul.  Dar pentru ca o casa sa fie in stil Feng Shui, trebuie aranjata intr-un anumit mod si sa indeplineasca anumite criterii.

Beneficiile feng shui pentru copil

Aranjarea camerei copilului in acest stil ar putea depasi anumite probleme, cum ar fi stresul, somnul nelinistit sau racelile repetate. Desi este dificil de demonstrat eficacitatea Feng Shui, nu-i costa nimic pe cei interesati, sa incerce si sa observe schimbarile la copilul lor.

Cum se aranjeaza o camera Feng Shui pentru copii?

Daca Feng Shui este foarte complex si adesea necesita apelarea unui profesionist pentru a profita la maximum de el, este insa posibil sa se aplice anumite principii in camera copilului.

  • Locatia camerei

Camera ar trebui sa fie situata intr-o parte linistita a casei (partea yin), departe de intrare sau de sufragerie (living, bucatarie, birou), care sunt camere yang. Ideal este sa se amenajeze camera copilului in partea de est a casei, deoarece estul reprezinta cresterea, in Feng Shui.

  • Amplasarea patului

Orientarea patului este esentiala pentru calitatea somnului copilului. Exista 8 directii posibile (4 bune si 4 rele) care vor avea repercusiuni diferite asupra fiecarui individ. Pentru a determina directia corecta a patului pentru copil, trebuie facut un calcul bazat pe data nasterii.

Acest calcul, numit Gua, este destul de complex si poate fi efectuat de catre un profesionist feng shui sau se poate afla de pe internet. Numarul gasit, va determina construirea unei linii de viata, conform recomandarilor sale, in acest caz, orientarea necesara a patului.